Παρασκευή 18 Αυγούστου 2006

Segunda piel

Υπαρχουν στιγμες στη ζωη που καλεισαι να παρεις καποιες αποφασεις. Στεκεσαι μετεωρος μπροστα στα πραγματα που πρεπει να διαλεξεις και σ'εκεινα που πρεπει να αφησεις πισω σου. Δεν μπορεις να καταλαβεις ποιο ειναι το λαθος και ποιο μπορει να ειναι το σωστο. Δεν μπορεις να ξερεις ποιος εισαι στην πραγματικοτητα... Βρισκεσαι αντιμετωπος με τον εαυτο σου σε μια μαχη με εναν αντιπαλο που ειναι σκληρος και δεν μπορεις να τον κοροιδεψεις, τον ίδιο σου τον εαυτό..
Ο Χερναντο Βερα φτιαχνει μια ταινια απο εκεινες που οταν πεσουν οι τιτλοι τελους μενεις μπροστα στην οθονη και αναρωτιεσαι αν τελικα ειναι σκληρη η ζωη ή την κανουμε εμεις ετσι. Αληθειες και ψεμματα σε μια σκηνοθετικη tour de force που, αποφευγοντας με κλεισιμο του ματιου τον μελοδραματισμο, καταληγει στην καρδια για να την κανει να αναθεωρησει και ισως και να καταλαβει καταστασεις και ανθρωπους που δεν ετυχε ποτε να αξιωσουμε διπλα μας.
Ο Βερα μας κοιτα στα ματια και ξερει καλα τελικα πως εναν ανθρωπο δεν τον κρινουμε μονο απο αυτα που εχει κανει, αλλα και απο κεινα που ξεχασε να κανει.
Δ.Μ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛα τα λέφτά όμως είναι αυτή η συγκλονιστική jazzy διασκευή στα ΙΣΠΑΝΙΚΑ του Youkali Tango των Μπρέχτ-Βάιλ, απο την νέγρα τραγουδίστρια. Υπάρχει το CD?