Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2006


ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΒΙΝΤΕΟ6

Το ανεξάρτητο φεστιβάλ κινηματογράφου που διοργανώνει η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ - Εταιρία Αστικού Πολιτισμού συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά, στοχεύοντας και πάλι στην προβολή του σύγχρονου κινηματογραφικού λόγου και του πολιτισμού που γεννιέται στις πόλεις.

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΒΙΝΤΕΟ6 θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 2 - 7 Δεκεμβρίου 2006 στο Πολιτιστικό Κέντρο BIOS και στο bar cinema NIXON, στην Αθήνα και περιλαμβάνει δύο διαγωνιστικά τμήματα:

Στην ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, 13 ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων από όλον τον κόσμο που δημιουργήθηκαν με χρήση του βίντεο και των νέων μέσων, δεν έχουν υποστεί μεταγραφή (transfer) σε φιλμ και έχουν μέγιστη διάρκεια 45 λεπτών, επιλέγονται για να διαγωνισθούν για το Μεγάλο Βραβείο του φεστιβάλ.

Παράλληλα, στο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ συμμετέχει μεγάλος αριθμός ταινιών απ' όλον τον κόσμο, που δημιουργήθηκαν με χρήση του βίντεο και των νέων μέσων, χωρίς περιορισμούς στη θεματολογία ή τη διάρκεια. Με ειδική διαδικασία, το κοινό ψηφίζει τις ταινίες που προτιμά και απονέμει το Βραβείο Κοινού της ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΒΙΝΤΕΟ6.

Όπως κάθε χρόνο, η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΒΙΝΤΕΟ6 θα φιλοξενήσει αφιερώματα σε σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ απ' όλον τον κόσμο, στο καλλιτεχνικό κίνημα ΔΟΓΜΑ 95, στο σύγχρονο κυπριακό σινεμά και άλλες παράλληλες δράσεις.

Υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων Υποστηρικτές: Πρόγραμμα MEDIA, Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Τμήμα Κινηματογράφου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες: info@platforma.gr 6946811911
Γραφείο Τύπου: info@artache.gr 6937211336
Απο το Seven Film Gallery συμμετέχει ο Γιώργος Ηλιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: