Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2007

13/01/07 19:32

Νέα Υόρκη
Στον Μάρτιν Σκορτσέζε και τον Πληροφοριοδότη του πήγαν τα βραβεία καλύτερου σκηνοθέτη και καλύτερης ταινίας, που απένειμε για 12η χρονιά η Ένωση Αμερικανών Κριτικών.

Η Έλεν Μίρεν -που φέτος έχει σαρώσει τις υποψηφιότητες- κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στη Βασίλισσα, ενώ νικητής στη μάχη με τους Γουίλ Σμιθ και Λεονάρντο ΝτιΚάπριο αναδείχθηκε ο Φόρεστ Γουάιτακερ, αφού απέσπασε το βραβείο καλύτερου ηθοποιou, υποδυόμενος τον δικτάτορα της Ουγκάντα Ίντι Αμίν, στην ταινία The Last King of Scotland.

Σύμφωνα με το BBC, τόσο η Μίρεν όσο και ο Γουάιτακερ θεωρούνται άλλωστε φαβορί και για τα Όσκαρ καλύτερου γυναικείου και καλύτερου ανδρικού ρόλου αντίστοιχα.

Από τέσσερα βραβεία κέρδισαν η κωμωδία Little Miss Sunshine και το μιούζικαλ Dreamgirls. Το αουτσάιντερ Dreamgirls πήρε τα βραβεία β' ανδρικού ρόλου (Έντι Μέρφι), β' γυναικείου ρόλου (Τζένιφερ Χάντσον), καλύτερου σάουντρακ και καλύτερου τραγουδιού (Listen με τη Μπιγιονσέ), ενώ στο Little Miss Sunshine απονεμήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα βραβεία καλύτερου σεναρίου, καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού (Πολ Ντάνο) και καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού (Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν).

Τέλος, το βραβείο καλύτερης κωμωδίας απονεμήθηκε στην ταινία Borat, που φέτος διεκδικεί και το βραβείο της Ένωσης Αμερικανών Σεναριογράφων, καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων αναδείχθηκε η παραγωγή Cars, ενώ το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ πήγε στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ για το φιλμ An Inconvenient Truth.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αποψε εχει και golden globes. και δν εχω που να το δω!! γκρρρ! θελω nova ΤΩΡΑ!