Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Ο Τσιλιαδόρος ( The Lookout ) 2007

του Σκότ Φράνκ
Φωτογραφία: Alar Kivilo
Μουσική:James Newton Howard
με τους :
Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη
στα Independent Spirit Award 2008
Υπόθεση:
Ο Κρις Πρατ ήταν κάποτε το χρυσό αγόρι του αθλητισμού στη μικρή πόλη, όπου μεγάλωσε. Ο Κρις τα είχε όλα - μία όμορφη κοπέλα, προερχόταν από μία καλή οικογένεια και τον περίμενε ένα λαμπρό μέλλον.
Όμως, τα πάντα σταμάτησαν εξαιτίας ενός τραγικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος για το οποίο υπεύθυνος ήταν ο ίδιος.

Από εκείνη τη στιγμή ο Κρις μπήκε σε έναν νέο παράξενο κόσμο, όπου ακόμα και τα πιο απλά πράγματα του φαίνονται αδύνατα, καθώς δε μπορεί να θυμηθεί πώς να τα κάνει και τίποτα δεν βγάζει νόημα για εκείνον.
Μια παράξενη εγκεφαλική διαταραχή τον κάνει δυσλειτουργικό. Έτσι, δουλεύει ως νυχτερινός επιστάτης σε μια τράπεζα ενώ συγκατοικεί με τον μέντορά του, τον πανέξυπνο και πολύ υπερήφανο, Λούις, που είναι όμως τυφλός.

Τα πράγματα ξαφνικά αλλάζουν όταν συναντά τον Γκάρι Σπάργκο, έναν παλιό γνώριμό του από το σχολείο που αρχίζει να τονώνει την αυτοπεποίθηση του Κρις και τον βοηθά να βρει κοπέλα - μία στριπτιτζού, τη Λάβλι Λέμονς.
Όμως, αυτό είναι μόνο η αρχή ενός μεγαλύτερου σχεδίου του Γκάρι, καθώς στην πορεία θέλει να μπλέξει τον Κρις στη ληστεία της τράπεζας στην οποία εργάζεται.
Η ληστεία όμως πάει στραβά. Το αβέβαιο μέλλον του Κρις και ακόμα πιο σημαντικό - η επιβίωση του Λούις, κρέμονται από μία κλωστή.
Πλέον, εξαρτάται από τον νεαρό περιθωριακό που καλά - καλά δεν μπορεί να σκεφτεί μόνος του, να βρει έναν τρόπο να ξεγελάσει και να προλάβει αυτούς που τον κυνηγούν, με το δικό του, μοναδικό, τρόπο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: