Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Νύχτες Πρεμιέρας Διαγωνιστικό β μέρος

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008
PEACEFIREΟ
νεαρός Κόλιν αρέσκεται στις μικροκλοπές και δε δίνει δεκάρα για την πολιτική κατάσταση στην Ιρλανδία, μέχρι που θα συναντήσει τυχαία έναν αδίστακτο ντετέκτιβ ο οποίος θα τον αναγκάσει να γίνει πληροφοριοδότης για τις αποκαλούμενες δυνάμεις του νόμου και στόχος για τους συναγωνιστές του ΙΡΑ και φίλους του πατέρα του. Στα όσα δραματικά ακολουθήσουν, ο Κόλιν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα αισθήματα αφοσίωσης για τους φίλους του, τις ανάγκες της μητέρας του και τις πολιτικές ιδέες του νεκρού πατέρα του. Ρεαλιστική απεικόνιση της κατάστασης που ακόμα και σήμερα επικρατεί στην Βόρεια Ιρλανδία σε μία ταινία που αποφεύγει ηθελημένα τους επαγγελματίες ηθοποιούς και διαθέτει πραγματικά μέλη του ΙΡΑ σε μερικούς ρόλους.(απο το δελτίο τύπου του Φεστιβάλ)
Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008
SITA SINGS THE BLUES
H animator Νίνα Πέιλι έκοψε κι έραψε μεταξύ τους 4 παράλληλες αφηγήσεις επεισοδιακού χαρακτήρα (η κάθε μία με το ξεχωριστό της σχεδιαστικό στυλ) συνδυάζοντας μια σύγχρονη ανάγνωση του ινδικού έπους «Ραμαγιάνα», την αυτοβιογραφική ιστορία του διαζυγίου της και αυθεντικές τζαζ ηχογραφήσεις από τη δεκαετία του '20. Αψηφώντας χρονικούς και τοπικούς περιορισμούς και χάρη και σε έναν ιδιόμορφο σχολιασμό του «Ραμαγιάνα» που διατρέχει το φιλμ η Πέιλι δημιουργεί, πολύ απλά, την απόλυτη ιστορία χωρισμού, γεμάτη συναίσθημα, μουσική, πανέμορφα χρώματα και πολύ χιούμορ. ( απο το δελτίο τυπου του Φεστιβάλ)
LEFT
Κάτι περίεργο συμβαίνει στη ζωή του Ντέξτερ. Δεν είναι μόνο αυτή η γυναίκα που βλέπει στη δουλειά του και είναι ίδια κι απαράλλαχτη με τη φίλη του, αλλά και κάμποσα ακόμα γεγονότα έξω από τα όρια του φυσιολογικού που είναι αδύνατο να εξηγηθούν, όσο κι αν προσπαθεί. Η ζωή του πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και τα ερωτηματικά για όσα του συμβαίνουν αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Πνευματώδης μείξη τραγωδίας και κωμωδίας για την προσπάθεια του κάθε ανθρώπου να εξερευνήσει τα ενδότερα της ύπαρξής του έστω κι αν δεν είναι σίγουρος για το τι θα συναντήσει. Μία καλοδεχούμενη έκπληξη από την Ολλανδία που συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ. (από το δελτίο τύπου του Φεστιβάλ)
Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008
ABSURDISTAN- Παραλογιστάν!

Η Λυσιστράτη συναντά την Αμελί σε μια από τις πιο διασκεδαστικές και εύστοχες εκδοχές της πιο μακραίωνης μάχης στην ιστορία της ανθρωπότητας: Αυτής ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα. Σαν σε τρυφερό φωτορομάντζο, η κάμερα φωτογραφίζει στιγμή προς στιγμή, πώς παρά τις επιμέρους συγκρούσεις, πρόκειται για μια μάχη όπου και οι δύο πλευρές κερδίζουν και χάνουν το ίδιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: