Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Gallery's Best #5


Dreams that money can buy - Hans Richter (1947)






Max Ernst, Fernand Leger, Man Ray, Marcel Duchamp, Alexander Calder
και Hans Richter. Η αφρόκρεμα του avant-garde σινεμά του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, με καθοδηγητή τον τελευταίο συνεργάστηκε με σκοπό να συστήσει τον κινηματογράφο τους σε ένα ευρύτερο κοινό. Με κόστος 25.000 δολλάρια και γυρισμένο σε ένα διαμέρισμα του Manhattan - όπου είχαν μετακομίσει οι Ευρωπαίοι ελέω Β' Παγκοσμίου Πολέμου - το φιλμ έχει ως θέμα έναν νέο που ξαφνικά ανακαλύπτει πως μπορεί να δημιουργεί όνειρα και να τα πουλά σε υποψήφιους πελάτες με σκοπό να καλυτερεύσει τη ζωή τους.
Καθένα από τα 6 όνειρα που παρουσιάζονται αντιστοιχεί και σε κάθε καλλιτέχνη και το αποτέλεσμα είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες αλλά και από τις λίγες "συλλογικές" ταινίες με αποκλειστικό σκοπό την προώθηση ενός ρεύματος.Το φιλμ κατάφερε να φτάσει - και να διακριθεί - στο Φεστιβαλ της Βενετίας. Στο DVD, παραγωγής του BFI, θα βρείτε και 3 παλαιότερες ταινίες μικρού μήκους του Richter

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Μαν Ray και ο Alexander Calder Ευρωπαίοι;
Τι να πω; Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.

Seven Film Gallery είπε...

Λαθάκι...Ήμαστε και άρρωστοι και ο εγκέφαλος υπολειτουργούσε

Ανώνυμος είπε...

Όπως το καταλαβαίνω, δεν νομίζω ότι τους ονομάζει όλους Ευρωπαίους. "Keep up your bright swords, for the dew will rust them"

dora carrington