Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Αλίντα Δημητρίου ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ



Μια πολύ ωραία εκδήλωση διοργανώνει στο Παλαιό Φάληρο η τοπική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Με την ευκαιρία της παγκόσιας ημέρας της γυναίκας, θα γίνει προβολή του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου «Πουλιά στον βάλτο», Σάββατο 7 Μαρτίου και ώρα 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου ( Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος ).
Η ταινία αναφέρεται στην συμμετοχή και προσφορά των γυναικών στον απελευθερωτικό αγώνα 1941-1944, αλλά και στις διώξεις που υπέστησαν μετά την απελευθέρωση για την συμμετοχή τους αυτή. Στηρίζεται στις προφορικές μαρτυρίες των γυναικών που επέζησαν. Μέσα από τις μνήμες, τα βιώματα και τα ψυχολογικά τραύματα τους αποκαλύπτεται μια στάση ζωής για πράξεις που αναφέρονται μονάχα στους άνδρες. Πρόθεση της ταινίας είναι να αποκαλύψει τον ρόλο μιας κοινωνικής ομάδας «χωρίς φωνή» ο οποίος αγνοείται από την επίσημη γραπτή ιστορία. Ο νεότερος κλάδος της «προφορικής ιστορίας» ερευνά τις ζωντανές μαρτυρίες των μη επώνυμων, μαζί και τις βιωματικές εμπειρίες τους για να φωτίσει πληρέστερα το παρελθόν και τις δυναμικές της ιστορίας που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν. Στην ταινία ομάδα «χωρίς φωνή» είναι οι γυναίκες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ έχει αποσπάσει πολλά βραβεία, ενώ -μέχρι τώρα- δεν υπάρχει ενδιαφέρον για παρουσιασθεί στην Δημόσια Ελληνική Τηλεόραση.
Προφανώς προέχει η EUROVISION…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: