Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ

Το βασικό συστατικό για μια μετά- αντίληψη των παλιών αξιών που εξαφανίζονται




Όταν όλα έχουν περιγραφεί στις οθόνες κι όταν με ένα κλικ μπορείς να δεις οτιδήποτε χωρίς ίχνος διαχωρισμού, αισθητικής και ποιότητας στο ιντερνέτ, τότε γιατί εξακολουθείς να καταφεύγεις στις κινηματογραφικές εμπειρίες?

Τι σε κάνει να επιμένεις να θες την επιλογή σου την προσωπική για την ιδιωτική καταγραφή των ορίων σου?

Μήπως είναι αυτό το αίσθημα αυτοσυντήρησης να περισώσεις το δικό σου τοπίο η πάλι η απόλυτα προσωπική σου αντίσταση σε όλη αυτή την επίθεση εικόνων που δέχεσαι ανεξέλεγκτα?

Ότι κι αν συμβαίνει στο ανομολόγητο κι αταξινόμητο σήμερα σου, αυτή τη φορά θέλουμε κι εμείς να συμβάλλουμε σε τούτη τη διαδρομή της περιχάραξης των ορίων. Τόσο όσο να σε κάνουμε να ξεφύγεις, πέρα από τα όρια με ένα σινεμά που περιγράφει το ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ μιας εμπειρίας, έτσι ώστε να σε αφυπνίσει, να σε οδηγήσει, να φωτίσει τις μαύρες τρύπες της σκέψης σου, σαν λύτρωση να σε ελευθερώσει, για να δεχτείς το νέο, το καινούργιο, αφομοιώνοντας την πρωτοπορία του χθες με κριτήρια καθαρά προσωπικά, πέρα από την κριτική και την ιστορία.

Σοκ και Δέος. Μια εμπειρία που σε περιμένει χωρίς όρια, χωρίς ίχνος διδακτισμού,ενοχών και δεσμεύσεων από τον Οκτώβριο στο Seven Film Gallery

Δεν υπάρχουν σχόλια: