Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ …MANGA!!!











γραφει κι επιμελείται η Matina S.

Με αφορμή ένα party στην Αθήνα από την ομάδα “spitimouspitisouhkaikapouallou” που έγινε σαν special event για την τελετη λήξης του φεστιβαλ μικρου μηκους ταινιων "psarokokalo", σκεφτήκαμε τον Μαρτιο να εχουμε σαν αφιέρωμα το ιδιο θέμα δίνοντας την ευκαιρία και στους Θεσσαλονικιούς φαν να δηλώσουν την παρουσία τους και σε πολλούς φίλους να γνωρίσουν την ακόμη υπόγεια γοητεία που ασκουν τα manga σε πολύ περισσότερο κόσμο απ’ ότι φαντάζεται κανείς.


Manga στα Ιαπωνικά σημαίνει "παιχνιδιάρικες εικόνες" και ο όρος χρησιμοποιείται για να δηλώσει τα Ιαπωνικά comics Οι ήρωες στα άνιμε δεν μοιάζουν επίσης τόσο πολύ με αυτούς που μας έχει συνηθίσει η Δύση. Οι ήρωες είναι απλοί συνηθισμένοι άνθρωποι. Εργάζονται, πηγαίνουν σχολείο, ερωτεύονται, απογοητεύονται, ονειρεύονται. Αυτοί οι συνηθισμένοι άνθρωποι όμως έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Στις μεγάλες καταστροφές , όταν όλα καταρρέουν από αξίες η σεισμούς, αυτοί ανακαλύπτουν πως έχουν κάποια κρυφή μαγική δύναμη, ή γνωρίζουν κάποιο μαγικό πλάσμα ή έχουν πρόσβαση σε έναν άλλο κόσμο. Βρίσκουν τη δύναμη να νικήσουν το κακό. Να κάνουν την υπέρβαση, πραγματικότητα.

Όταν ένα μαγεμένο ψάρι βγαίνει στη στεριά, μιλάει και έχει θεραπευτικές ιδιότητες, μια μικρή μάγισσα ασχολείται με delivery πετώντας πάνω στη μαγική της σκούπα, ο θάνατος προέρχεται από ένα τετράδιο των θεών και πέφτει στα χέρια ενός ανθρώπου, τα ρακούν μεταμορφώνονται σε ανθρώπους και ρίχνουν ξύλο, ένα κάστρο περπατάει με την δύναμη μιας φλόγας που μιλάει, οι βρικόλακες έχουν πόλεμο και είναι χωρισμένοι σε αδελφότητες, μάγισσες ρίχνουν κατάρες και ένας αφρικανός σαμουράι σφάζει κόσμο τότε.. ναι, βρίσκεστε στον κόσμο των Manga!!
Έχετε ραντεβού με αρχαίους θεούς, δαίμονες, μάγισσες, βασιλιάδες και σαμουράι. Ένας ξεχωριστός, περίεργος, μαγικός κόσμος ξετυλίγεται μπροστά σας.. η συνεχής μάχη του καλού με το κακό, και η δύναμη της αγάπης και της φιλίας που κάνουν θαύματα…

1. Death Note
2. Afro Samurai
3. Kiki’s Delivery Service
4. Ninja Scroll
5. Akira
6. Ghost in the Shell
7. Porco Rosso: a pig’s got to fly
8. laputa: castle in the sky
9. Tekkonkinkreet
10. Blackblood brothers
11. Howl’s Moving Castle
12. Pom Poko
13. Ponyo
14. Nausicaa of the valley of the wind
15. Steamboy
16. Blood: the last vampire
17. Metropolis
18. Watchmen: tales of the Black Freighter
19. Princess Mononoke
20. My neighbour Totoro
21. Spirited Away
22. Tales from Earthsea
23. The castle of Cagliostro
24. Paprika
25. Neon Genesis Evangelion
26. Street Fighter: the movie
27. Hellsing
28. Vampire Hunter D.: Bloodlust
29. Cowboy Bebop: the movie
30. Whisper of the Heart
31. The Sky Crawlers
32. My neighbors “the Yamadas”
33. The cat returns
34. Burakku Jakku (Black Jack)
35. Tokyo Godfathers

Αυτή την άνοιξη που όλοι μας έχουμε ανάγκη από μια διαφυγή, ένα θαύμα, ας δοκιμάσουμε να αφεθούμε στον μαγικό κόσμο των anime , κι ίσως ανακαλύψουμε τις δικές μυστικές δυνάμεις . Και που ξέρεις ίσως να είσαι ήδη manga και να μη το ξέρεις…



Από 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου στο Seven Film Gallery..
Επιμέλεια Αφιερώματος : Matina Sicky
Creative Designer : Michael Karakostas
Executive Producer : Αλέξης Τζίμας
Photos : Ελπίδα Αβραμέλη
Video: Tellos F.
Music : OMD (History of Modern 2011 remix)

Δεν υπάρχουν σχόλια: