Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

14th Thessaloniki Documentary Festival day 9



Ο Μπενγκάλι ντετέκτιβ του Φίλιπ Κοξ

TZON KAΣΣABETHΣ: Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 - 20:00

Όταν οι κάτοικοι της Καλκούτα, μιας από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου, χάνουν την πίστη τους στις αρχές, ανοίγει ο δρόμος για ένα νέο φαινόμενο: μια κάθετη αύξηση στη χρήση υπηρεσιών ιδιωτικού ντετέκτιβ. Η ταινία ακολουθεί τον ατρόμητο ντετέκτιβ Ρατζές Τζι και την ετερόκλητη ομάδα του στις έρευνες και τις επιδρομές τους στα μήκη και τα πλάτη της Ινδίας. Η αφήγηση επικεντρώνεται σε τρεις συναρπαστικές υποθέσεις και μας φέρνει κοντά σε όλους όσους εμπλέκονται. Η πρώτη υπόθεση αφορά την παραχάραξη χρήματος, την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη εγκληματική πράξη σε όλη την Ασία. Η δεύτερη σχετίζεται με τη μοιχεία και την ενδοικογενειακή βία. Η τελευταία είναι η περίπτωση του πιο βίαιου τριπλού φόνου που έγινε ποτέ στην Καλκούτα. Στον ελεύθερο χρόνο του, ο δυναμικός Ρατζές ονειρεύεται να κερδίσει έναν εθνικό διαγωνισμό ταλέντων. Για τον σκοπό αυτό, σύσσωμη η ομάδα των ντετέκτιβ παρακολουθεί εβδομαδιαία μαθήματα χορού. Μπορεί ο Ρατζές και μια όμορφη χορογράφος να μετατρέψουν τους άντρες του σε σταρ; Πέρα από την αγάπη του για το χορό και τις έρευνες, ο Ρατζές κουβαλά ένα οικογενειακό φορτίο που κρύβει στον πυρήνα του μια δραματική ερωτική ιστορία.

Το φιλί του Πούτιν της Λίσε Μπιρκ Πέντερσεν

TZON KAΣΣABETHΣ: Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 - 22:30

Το φιλί του Πούτιν παρέχει μια σπάνια, εκ των έσω ματιά στον πυρήνα της ρωσικής δημοκρατίας του νέου, «πουτινικού» τύπου. Η 19χρονη Μάσα είναι εκπρόσωπος της πολιτικής νεολαίας Νάσι, που υποστηρίζει το υπάρχον πολιτικό σύστημα, αλλά που οφείλει επίσης να εμποδίζει την αντιπολίτευση να διαδώσει τις θέσεις της στους πολίτες. Όταν τίθεται θέμα εκλογής της, η Μάσα αρχίζει να αμφισβητεί για πρώτη φορά το ρόλο της στη Νάσι.

Σε τέτοιους καιρούς των Μάαρτεν Σμιτ & Τόμας Ντέμπελε

ΣTAYPOΣ TOPNEΣ: Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 - 23:00

Ένα ντοκιμαντέρ για τα μπλουζ και την ιστορία των ΗΠΑ. Ο Μάαρτεν Σμιτ και ο Τόμας Ντέμπελε αναζήτησαν τις παλαιότερες γενιές των μουσικών της μπλουζ και τους σύγχρονους διαδόχους τους, τους ράπερ και τους μουσικούς της χιπ χοπ. Ταξίδεψαν στο Δέλτα του Μισισιπή, στις βαμβακοφυτείες του αμερικανικού Νότου, στη γενέτειρα των μπλουζ. Οι μουσικοί μιλούν και τραγουδούν για το παρελθόν τους, τη δουλεία, το Θεό, τους πολέμους στο Βιετνάμ και το Αφγανιστάν, και την αγάπη. Τραγουδούν για την τρέχουσα οικονομική κρίση και τις προσδοκίες τους από τον Μπαράκ Ομπάμα. Άραγε θα εισακουστεί η ελπίδα που εκφράζουν για αλλαγή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: