Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Για ένα σινέμα με ανθρώπινες ιδιότητες

Για ένα σινέμα με ανθρώπινες ιδιότητες


Μετά την εντυπωσιακή υποδοχή που είχε η πρωτοβουλία μας να εκδώσουμε σε dvd κάτω από την ετικέτα Seven Film Gallery, τις πέντε πρώτες ταινίες από την συλλογή της Seven Films, συνεχίζουμε με τους επόμενους τέσσερις τίτλους, επιμένοντας ότι σε τούτους τους δύσκολους, μεταβατικούς καιρούς, η τέχνη του κινηματογράφου μπορεί να είναι η καθημερινή μας όαση και ψυχαγωγία.
Επιμένουμε σε έναν κινηματογράφο της μνήμης και της κριτικής, του χιούμορ και της αισθητικής, που αφορά κάθε άνθρωπο που θέλει να ζει στην εποχή του. Ένα σινεμα που μετουσιώνει τα βιώματα σε Τέχνη, ένα σινεμα που εξυψώνει, εκπαιδεύει, ευαισθητοποιεί και προτείνει.
Η Seven Films επιμένει σε ένα σινεμα που μας υπενθυμίζει , πόσο σημαντικές είναι οι ανθρώπινες ιδιότητες στην Ιστορία. Ιδιότητες που μέσα στη συνάφεια του κόσμου και του πολύ γρήγορου τρόπου ζωης, αρχίζουμε να χάνουμε σιγά σιγά.
Η Seven Films, προτείνει την ψυχαγωγία του αύριο, καταθέτοντας βραβευμένα φιλμ που εξηγούν, το καθένα με το δικό καλλιτεχνικό τρόπο ,  την Ιστορία  του χτες.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε

Estomago

Ο κόσμος είναι φτιαγμένος από ανθρώπους που τρώνε κι αυτούς που τους τρώνε. Ο Ραϊμούντο Νονάτο, βρίσκει άλλο τρόπο να επιβιώσει: μαγειρεύει. Αρχικά σε ένα μπαρ, έπειτα σε ένα ιταλικό εστιατόριο, και μετά στη φυλακή- πώς βρέθηκε άραγε εκεί; Στη ζωή του, έχει μάθει ένα σύνολο κανόνων για να ζει στην κοινωνία που έχει χωριστεί στα δύο.
To Estomago είναι ένα ενήλικο παραμύθι για τη δύναμη, τον έρωτα και... τη μαγειρική.
Μια συμπαραγωγή της Βραζιλίας και της Ιταλίας, που σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ κέρδισε 17 βραβεία και ήταν υποψήφια για 14.

From the sea
Υπήρχε κάποτε ένα σπίτι στη μέση του ωκεανού. Το σπίτι είχε ένα πύργο, όπου έδυε ο ήλιος και σκαλοπάτια που οδηγούσαν στο νερό. Υπήρχε κι ένα δέντρο που άνθιζε μεταξύ Μάρτη κι Απρίλη, ακριβώς εκεί που θα ανέτελλε ο ήλιος. Μπροστά στα σκαλοπάτια μια γυναίκα έπαιζε μελαγχολικά το τσέλο της τη δύση. Η γυναίκα ήταν ερωτευμένη με ένα καλλιτέχνη που ήθελε να γίνει ναυτικός, και που ονειρευόταν μια μέρα να σαλπάρει τον «Πατέρα Ωκεανό».
Ένα ταξίδι στα βάθη των θαλασσών. Ένα όνειρο που γίνεται αληθινό. Μια ερωτική ιστορία. Ένα ποίημα σε δράση.
Υποψήφια για Καλύτερη Ταινία Animation Βραβεία Goya 2007

12:08 East of Bucharest

Ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί το 1989 στην τηλεόραση το εξαγριωμένο πλήθος να εξαναγκάζει τον ρουμάνο δικτάτορα Τσαουσέσκου να φύγει με ελικόπτερο από το Βουκουρέστι. Δεκαέξι χρόνια μετά, σε μια ήσυχη πόλη ανατολικά της πρωτεύουσας, ο ιδιοκτήτης του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού φιλοξενεί δύο καλεσμένους για να αναπολήσουν τις στιγμές της επαναστατικής τους δόξας. Ο ένας είναι ηλικιωμένος συνταξιούχος που κάποιες φορές μεταμφιέζεται σε Άγιο Βασίλη, και ο άλλος, καθηγητής ιστορίας που έχει μόλις δώσει όλο του το μισθό για τα χρέη του απ’ το ποτό. Μαζί θα θυμηθούν την ημέρα που εισέβαλαν στο δημαρχείο φωνάζοντας «Κάτω ο Τσαουσέσκου!». Όμως οι τηλεφωνικές παρεμβάσεις των θεατών αμφισβητούν τους ισχυρισμούς των ηρώων, που μάλλον τα έπιναν σε κάποιο μπαρ ή προετοιμάζονταν για τα Χριστούγεννα, παρά επαναστατούσαν…
«Χρυσή Κάμερα» στο φεστιβάλ Καννών 2006, άλλα 9 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol no prescription tramadol 100mg online overnight - best place buy tramadol online