Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

53rd Thessaloniki International Film Festival the LAST DAY

Day 10 last
Κυριακη 11 Νοεμβρίου


photo by Tellos Filis

Τα παιδιά του πολέμου  της Κέιτ Σόρτλαντ
OΛYMΠION:   Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 - 18:00
Μετά τη φυλάκιση του πατέρα (αξιωματικού των Ες Ες) και της μητέρας της, η Λόρε και τα αδέλφια της, διασχίζουν τη Γερμανία, που το 1945 είναι ήδη ρημαγμένη απ’ τον πόλεμο. Κάπου στο γενικευμένο χάος, συναντά τον μυστηριώδη Εβραίο πρόσφυγα Τόμας, που θρυμματίζει την εύθραυστη πραγματικότητά της με μίσος και επιθυμία. Αν θέλει να επιβιώσει, θα πρέπει να εμπιστευτεί κάποιον που μέχρι πρότινος είχε μάθει να μισεί, αλλά και να αντιμετωπίσει το σκοτάδι μέσα της.

Καμιόνι του  Ραφαέλ Ουεγιέ
ΦPINTA ΛIAΠΠA:      Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 - 18:0
Ο Ζερμέν είναι μια ζωή φορτηγατζής. Μετά την εμπλοκή του σ’ ένα τροχαίο που προκάλεσε το θάνατο μιας γυναίκας, ο κόσμος του Ζερμέν καταρρέει. Οι φοβερές ενοχές και τύψεις του τον κρατούν μακριά από το τιμόνι. Η ψυχική του κατάσταση αρχίζει να ανησυχεί τον νεαρότερο γιο του, Σαμιέλ, που αφήνει για λίγο τη δουλειά του ως επιστάτη στο Μόντρεαλ για να εντοπίσει τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον περιπλανώμενο Αλέν, στην επαρχία του Νιου Μπράνσγουϊκ, ελπίζοντας να επιστρέψουν μαζί στη γενέτειρά τους για να στηρίξουν τον πατέρα τους. Καθώς αλλάζει η δυναμική μέσα στην οικογένεια, ο Ζερμέν και οι γιοι του παλεύουν να αναβιώσουν όσα τους έδεναν παλαιότερα και να βρουν ελπίδα για το μέλλον.

Προδοσία  του Κίριλ Σερέμπρενικοφ
ΦPINTA ΛIAΠΠA:      Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 - 20:30
Ένας άντρας και μια γυναίκα, δυο απλοί γνωστοί, μαθαίνουν ότι οι μέλλοντες σύζυγοί τους διατηρούν κρυφή ερωτική σχέση. Αυτή η αποκάλυψη τους ωθεί στο να κάνουν πράγματα που δεν τολμούσαν να κάνουν πριν. Τι θα επικρατήσει –η ζήλεια ή το πάθος; Τι θα διαλέξουν – την εκδίκηση ή τη συγχώρεση; Οι πρωταγωνιστές ψάχνουν το έδαφος για να χτίσουν μια καινούρια ζωή, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Κάθε τους πράξη είναι επηρεασμένη από το δεδομένο της απιστίας, κι η απιστία έχει τη δική της λογική.


Η εποχή του ρινόκερου  του Μπαχμάν Γκομπαντί
TΩNIA MAPKETAKH:          Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 - 22:00
Ο Κουρδο-Ιρανός ποιητής Σαχέλ μόλις αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από τριάντα χρόνια σε φυλακή της ισλαμικής δημοκρατίας του Ιραν. Τώρα, αυτό που τον κρατάει ζωντανό είναι η επιθυμία του να συναντήσει τη γυναίκα του, Μίνα, που εδώ και είκοσι χρόνια τον έχει για νεκρό και έκτοτε έχει μετακομίσει στην Τουρκία. Αποφασισμένος να διεκδικήσει τη ζωή που έχασε, ο Σαχέλ ξεκινά να την αναζητήσει στην Κωνσταντινούπολη. Κι ενώ το ταξίδι αυτό γίνεται και ταξίδι στο σκοτεινό παρελθόν τους, η μυστηριώδης φιγούρα ενός άντρα που τους κράτησε μακριά όλα αυτά τα χρόνια διαφαίνεται στον ορίζοντα...
(Η ταινία είναι βασισμένη στα ημερολόγια του Ιρανού ποιητή Σαντέγκ Καμανγκάρ.)






Δεν υπάρχουν σχόλια: