Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

53rd Thessaloniki International Film Festival DAY 9

Day  9
Σαββατο 10 Νοεμβριου


photo by Tellos Filis

Παράνομος έρωτας  του  Μπενγιαμίν Άβιλα
TZON KAΣΣABETHΣ:          Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 - 15:00
Αργεντινή, 1979. Μετά από χρόνια εξορίας, ο 12χρονος Χουάν και η οικογένειά του επιστρέφουν στην Αργεντινή με πλαστές ταυτότητες. Οι γονείς του Χουάν και ο θείος του, Μπέτο, είναι μέλη της οργάνωσης Μοντονέρος, που μάχεται ενάντια στο στρατιωτικό καθεστώς που κυβερνά τη χώρα. Εξαιτίας των πολιτικής τους δράσης, οι αρχές παρακολουθούν στενά την κάθε τους κίνηση. Οι φίλοι του στο σχολείο και η Μαρία, το κορίτσι που αγαπάει, τον ξέρουν ως Ερνέστο, ένα όνομα που δεν πρέπει να ξεχάσει, αν δεν θέλει να ρισκάρει την επιβίωση της οικογένειάς του. Μια ιστορία για την αντίσταση, τη μυστική ζωή και την αγάπη. Η ιστορία μιας λαθραίας εφηβείας.

Ήχοι της γειτονιάς του  Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιου
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:            Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 - 15:30
Η ζωή σε μια μεσοαστική γειτονιά στην πόλη Ρεσίφε της Βραζιλίας παίρνει απρόσμενη τροπή με την άφιξη μιας ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης. Η παρουσία αυτών των ανδρών χαρίζει ένα αίσθημα ασφάλειας, αλλά και ανησυχίας, σε μια κοινωνία που έχει μάθει να ζει με το φόβο. Στο μεταξύ, η Μπiα, σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, ψάχνει έναν τρόπο να ησυχάσει από τα διαρκή γαυγίσματα και ουρλιαχτά του σκύλου του γείτονά της. Μια φέτα βραζιλιάνικης κουλτούρας, ένας στοχασμός πάνω στην ιστορία, στη βία και στο θόρυβο.

Το πρόσωπο της ομίχλης  του Σεργκέι Λοζνίτσα
TZON KAΣΣABETHΣ:          Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 - 19:30
Δυτικά σύνορα της Σοβιετικής Ένωσης, 1942: η περιοχή βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή και οι ντόπιοι παρτιζάνοι αντιστέκονται σθεναρά. Ένα τρένο εκτροχιάζεται σε μικρή απόσταση από το χωριό όπου ο Σουσένια, εργάτης στο σιδηρόδρομο, ζει με την οικογένειά του. Ο αθώος Σουσένια συλλαμβάνεται μαζί με μια ομάδα σαμποτέρ, ωστόσο ο Γερμανός αξιωματικός αποφασίζει να μην τον κρεμάσει μαζί μ’ εκείνους, αλλά να τον αφήσει ελεύθερο. Οι φήμες για την προδοσία του Σουσένια ταξιδεύουν γρήγορα, κι οι αντάρτες Μπούροφ και Βότικ καταφθάνουν για να πάρουν εκδίκηση. Καθώς οδηγούν το θύμα τους μέσα από το δάσος, πέφτουν σε ενέδρα. Τότε ο Σουσένια θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον τραυματισμένο εχθρό του. Στα βάθη ενός αρχαίου δάσους, εκεί όπου δεν υπάρχουν ούτε φίλοι ούτε εχθροί, κι όπου το όριο ανάμεσα στην προδοσία και τον ηρωισμό εξαφανίζεται, ο Σουσένια αναγκάζεται να κάνει μια ηθική επιλογή κάτω από ανήθικες συνθήκες.

Νεκρή Ευρώπη του Τόνι Κράβιτς
ΦPINTA ΛIAΠΠA:      Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 - 23:00
Μια έντονη, μελαγχολική ιστορία μυστηρίου στους ταραγμένους δρόμους της σύγχρονης Ευρώπης. Ένας νεαρός φωτογράφος ονόματι Άιζακ, καθώς πηγαίνει τις στάχτες του πατέρα του από την Αυστραλία στην Ελλάδα, μαθαίνει ένα φοβερό μυστικό για ένα έγκλημα του παρελθόντος που σχετίζεται με την οικογένειά του και ένα Εβραιόπουλο. Παρά την προσπάθειά του να ξεχαστεί κάνοντας ή ρίχνοντάς το στο περιστασιακό σεξ και ναρκωτικά, ο κόσμος του Άιζακ αρχίζει να καταρρέει όταν συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να ξεφύγει από τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: