Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

54th Thessaloniki International Film Festival DAY 1



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Κάρμινα ή το τίναγμα στον αέρα  του Πάκο Λεόν
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:  Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013 - 19:30
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:  Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013 - 19:30
ΦPINTA ΛIAΠΠA:      Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013 - 23:00
Βραβείο Κοινού, Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής, Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου – Malaga FF 2013, Spain
Καλύτερη Πρώτη Ταινία – Festival of Spanish Cinema, Nantes 2013, France


Η Κάρμινα είναι μια 58χρονη γυναίκα που έχει ένα μπακάλικο στη Σεβίλλη. Αφού έπεσε θύμα πολλών ληστειών κι αδυνατώντας να βρει στήριξη από κάποια ασφαλιστική εταιρεία, επινοεί έναν τρόπο να ανακτήσει τα χρήματα που συντηρούν την οικογένειά της. Ενώ περιμένει τα αποτελέσματα του σχεδίου της, στοχάζεται τη ζωή της, τα έργα και τα θαύματά της στην κουζίνα του σπιτιού της.

Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί  του Τζιμ Τζάρμους
OΛYMΠION:   Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013 - 20:30
OΛYMΠION:   Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013 - 20:00


Με φόντο τα ρομαντικά συντρίμμια του Ντιτρόιτ και της Ταγγέρης, ένας μουσικός της αντεργκράουντ σκηνής, βαθιά θλιμμένος για την πορεία της ανθρώπινης κατάστασης, ξαναβρίσκεται με την ακατάβλητη, αινιγματική ερωμένη του. Αυτή η ερωτική ιστορία κρατάει εδώ και αρκετούς αιώνες, αλλά σύντομα η άγρια, ανεξέλεγκτη αδελφή της γυναίκας θα παρέμβει στο ασύδοτό τους ειδύλλιο. Θα μπορέσουν αυτοί οι σοφοί αλλά ευαίσθητοι χαρακτήρες να επιβιώσουν καθώς ο μοντέρνος κόσμος γύρω τους καταρρέει;


Οκτώβριος-Νοέμβριος του  Γκετς Σπίλμαν
TZON KAΣΣABETHΣ:          Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013 - 22:00
TZON KAΣΣABETHΣ:          Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013 - 17:15
TΩNIA MAPKETAKH:          Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013 - 13:00
Ειδική Μνεία του Βραβείου Signis – San Sebastián IFF 2013, Spain


Σ’ ένα μικρό χωριό στις Αυστριακές Άλπεις, βρίσκεται ένα ξενοδοχείο που δεν είναι πια σε λειτουργία. Εκεί μεγάλωσαν δύο αδελφές. Η Σόνια ζεί πλέον στο Βερολίνο. Έχει γίνει επιτυχημένη ηθοποιός, σταρ της τηλεόρασης. Έκανε καριέρα πολύ γρήγορα: δεν είναι ούτε 35 χρονών. Κατάφερε πολλά σ’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά φαίνεται πως κάτι λείπει απ’ τη ζωή της. Η αδελφή της, Βερένα, που είναι λίγο μεγαλύτερη, δεν έφυγε ποτέ απ’ το χωριό. Όταν η μητέρα τους σκοτώθηκε σε δυστύχημα, αυτή, ο σύζυγος και το παιδί της μετακόμισαν στο παλιό ξενοδοχείο, που είναι πολύ μεγάλο γι’ αυτούς. Ο πατέρας των αδελφών ζει κι αυτός στο παλιό ξενοδοχείο. Πατριάρχης όπως πάντα, έχει γεράσει κι έχει παραξενέψει. Ώσπου μια σοβαρή καρδιακή προσβολή τον φέρνει πιο κοντά στο θάνατο. Επιβιώνει, αλλά είναι πια ένας άρρωστος άνδρας. Ήρθε η ώρα για τη Σόνια να επισκεφθεί ξανά την οικογένειά της, και τον τόπο που μεγάλωσε. Η νέα αυτή συγκέντρωση θα φέρει στο φως, αργά αλλά ανελέητα, παλιές συγκρούσεις ανάμεσα στις τόσο διαφορετικές αδελφές.

Καμία ανάπαυση για τους γενναίους  του Αλέν Γκιροντί
ΦPINTA ΛIAΠΠA:      Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013 - 23:00
ΦPINTA ΛIAΠΠA:      Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013 - 23:00


 Ο Μπαζίλ Ματέν ονειρεύτηκε το Φαφτάο-Λαούπο, το «τελευταίο αναπαυτήριο» του ανθρώπου. Η αποψινή νύχτα θα μπορούσε να είναι η τελευταία του. Προκειμένου να αποκλείσει τη θνητότητα, αποφασίζει να πάρει τους δρόμους και να μην ξανακοιμηθεί ποτέ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: