Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

55th Thessaloniki International FIlm Festival - day 3



Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014



A Blast του  Σύλλα Τζουμέρκα (ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ 7.30μμ)
Η Μαρία τρέχει στην Εθνική Οδό. Πίσω της, φωτιά και μια τσάντα γεμάτη λεφτά. Μπροστά της, ο ατέλειωτος δρόμος. Μόλις μια μέρα πριν, ήταν μια στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος, υπεύθυνη κόρη. Σήμερα έχει επαναστατήσει. Και είναι αποφασισμένη να σαρώσει στο πέρασμά της ό,τι αγάπησε ποτέ. Η Έκρηξη έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο διεθνές διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Λοκάρνο 2014.




Δύο μέρες, μία νύχτα  των Ζαν-Πιέρ Νταρντέν & Λυκ Νταρντέν (ΟΛΥΜΠΙΟΝ 8.15μμ)
Η Σαντρά έχει μόνο ένα Σαββατοκύριακο για να επισκεφτεί τους συναδέλφους της και να τους πείσει –με τη βοήθεια του συζύγου της– να θυσιάσουν το μπόνους στο μισθό τους ώστε εκείνη να μη χάσει τη δουλειά της.




Εδέμ της  Μία Χάνσεν-Λαβ ( ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 10μμ)
Στη δεκαετία του ’90, η γαλλική ηλεκτρονική μουσική εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς. Αυτή τη συναρπαστική περίοδο, ο Πωλ κάνει τα πρώτα του βήματα ως ντι τζέι. Με τον καλύτερό του φίλο, κάνουν ένα ντουέτο, τους «Cheers», και δεν αργούν να βρουν το κοινό τους. Σύντομα θα βρεθούν σε μια ευφορική και βραχύβια άνοδο και πτώση. Τυφλωμένος από το πάθος του, ο Πωλ θα ξεχάσει να φτιάξει τη ζωή του. Η Εδέμ αφηγείται επίσης την ιστορία της γενιάς της «γαλλικής μουσικής house», από το 1992 ώς σήμερα.





Γη της θύελλας του  Άνταμ Τσάσι ( ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ 11μμ)
Ο Σάμπολτς παίζει σε μια γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα, όπως και ο Μπέρναρντ. Είναι συγκάτοικοι, κολλητοί, αχώριστοι. Ένα χαμένο ματς αναγκάζει τον Σάμπολτς να αναθεωρήσει τη ζωή του, κι έτσι επιστρέφει στην Ουγγαρία αναζητώντας την απλότητα. Ωστόσο, η απομόνωσή του δεν θα κρατήσει πολύ. Λίγο μετά την άφιξή του γνωρίζει τον Άρον. Μια αμοιβαία έλξη αναπτύσσεται ανάμεσα στα δύο αγόρια, όταν ξαφνικά ο Σάμπολτς δέχεται ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα...










Δεν υπάρχουν σχόλια: