Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

56th Thessaloniki International FIlm Festival day 6

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου


Interruption  του Γιώργου Ζώη


Οι τελευταίοι θεατές παίρνουν τις θέσεις τους. Η παράσταση της Ορέστειας ξεκινάει. Ξαφνικά, τα φώτα σβήνουν και η σκηνή βυθίζεται στο σκοτάδι. Μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών με όπλα στα χέρια ανεβαίνουν στη σκηνή. Ζητάνε συγγνώμη για τη διακοπή και προσκαλούν όσους θεατές επιθυμούν να ανέβουν στη σκηνή μαζί τους. Η παράσταση συνεχίζεται κανονικά με μια μόνο διαφορά: η ζωή μιμείται την τέχνη και όχι το αντίστροφο.
OLYMPION:  Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου  2015 - 18:00
TONIA MARKETAKI: Παρασκευή,  13 Νοεμβρίου  2015 - 22:00

Le Coeur de Madame Sabali του Ryan Mckenna



Μια δραματική ταινία με πινελιές σουρεαλιστικής κωμωδίας και επιστημονικής φαντασίας. Η ταινία επικεντρώνεται στην παράξενη, όμορφη και συγκινητική ιστορία της Ζανέτ. Όταν ο Μπρούνο, ο φίλος της, σταματά να κάνει σεξ μαζί της, η Ζανέτ ξεκινά μια ρομαντική σχέση μ’ έναν νεότερό της άνδρα από τη δουλειά. Επίσης, υποφέρει από την καρδιά της κι αυτή της η πάθηση την κρατά περιορισμένη σ’ ένα προάστιο του Μόντρεαλ. Ωστόσο, μετά τη μεταμόσχευση μιας νέας καρδιάς, γίνεται φίλη με τον γιο της δωρήτριάς της, έναν έφηβο από το Μάλι, που πιστεύει πως η Ζανέτ είναι η μετενσάρκωση της μητέρας του – γεγονός που, όπως αποκαλύπτεται, εν μέρει αληθεύει.
PAVLOS ZANNAS: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 - 19:30
PAVLOS ZANNAS: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 12, 2015 - 13:00

Mediterranea του Jonas Carpignano

Ο Αγίβα φεύγει από την Μπουρκίνα Φάσο, διασχίζει τη Μεσόγειο και φτάνει στη Νότιο Ιταλία. Η νέα του ζωή αποδεικνύεται δύσκολη, καθώς σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπος με την εχθρότητα της τοπικής κοινωνίας. Ωστόσο, ο Αγίβα παραμένει αποφασισμένος: η ζωή του εδώ θα είναι καλύτερη, όποιο κι αν είναι το τίμημα.
Βραβείο «One Future» (Εύφημος Μνεία) – Munich IFF 2015, Germany
JOHN CASSAVETES:Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου  2015 - 20:00
JOHN CASSAVETES: Κυριακή,15  Νοεμβρίου 2015 - 17:30



Cemetery of Splendor
του Apichatpong Weerasethakul



Στρατιώτες που πάσχουν από μία μυστηριώδη νόσο που τους βυθίζει σε ύπνο μεταφέρονται σε μια προσωρινή κλινική που στεγάζεται σ’ ένα παλιό σχολείο. Ο χώρος, γεμάτος από αναμνήσεις, γίνεται ένας αποκαλυπτικός κόσμος για την Τζεντζίρα, μια νοικοκυρά και εθελόντρια, όταν αυτή ξεκινά να προσέχει τον Ιτ, έναν όμορφο στρατιώτη που δεν έχει οικογενειακούς επισκέπτες. Η Τζεν γίνεται φίλη μετη νεαρή Κενγκ, ένα μέντιουμ  που χρησιμοποιεί τις μεταφυσικές της ικανότητες για να βοηθήσει τα αγαπημένα πρόσωπα των ανδρών που βρίσκονται σε κώμα να έρθουν σ’ επαφή μαζί τους. Οι γιατροί εξερευνούν μεθόδους ν’ ανακουφίσουν τους άνδρες από τα ταραχώδη όνειρά τους, δοκιμάζοντας μέχρι και τη θεραπεία με έγχρωμο φως. Η Τζεν ανακαλύπτει το απόκρυφο σημειωματάριο του Ιτ, που είναι γε-μάτο παράξενα γραφόμενα και κυανοτυπίες. Το αινιγματικό σύνδρομο των στρατιωτών και ο μυθικός αρχαίος τόπος πάνω στον οποίο έχει χτιστεί η κλινική μπορεί κάπως να συνδέονται. Η μαγεία, η θεραπεία, ο έρωτας και τα όνειρα είναι όλα μέρη της ευάλωτης διαδρομής της Τζεν προς τη βαθύτερη γνώση του εαυτού της και του κόσμου γύρω της.
OLYMPION: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου  2015 - 23:00
PAVLOS ZANNAS: Σάββατο 14  Νοεμβρίου 2015 - 19:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: